Apple sagsøgt for E-bogs prisfup

Prisen på e-bøgers pris er blevet presset kunstigt op af Apple og fem store forlag, lyder anklagen fra det amerikanske justitsministerium.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske justitsministerium anklager elektronikgiganten Apple og fem store forlag for at skubbe priserne på e-bøger kunstigt op og forhindre priskonkurrence. Det Skriver Reuters.

- Sammensværgelsen har betydet at e-bog-brugere har betalt mange millioner mere for e-bøger, end de ellers ville have betalt, lød det onsdag fra justitsministeriet.

Ministeriet mener, at Apple og forlagene havde en fælles interesse i at bekæmpe Amazon.coms praksis med at sælge e-bøger for så lidt som 9,99 $ (knap 60 kroner), og besluttede at arbejde sammen om at hæve priserne.

Tre af forlagene - HarperCollins Publishers, Simon & Schuster og Hachette Book Group - har indgået forlig med det amerikanske justitsministerium. Hvor meget, de har betalt, er ikke offentliggjort.

Sagen mod Apple og de to andre udgivere - Pearson Plc Penguin Group og Macmillan forsætter.

I et brev offentliggjort onsdag sagde Macmillans administrerende direktør, John Sargent, ifølge Reuters, at den afviklingspris, justitsministeriet krævede, var for høj. Han hævdede desuden, at Macmillan ikke handler ulovligt eller indgår hemmelige aftaler.

Justitsministeriets anklage bygger på en e-mail fra en unavngiven udgiver, der i mailen påpeger behovet for, at forlagene arbejder sammen for at presse Amazon for at hæve priserne.

- Vi har altid vidst, at medmindre andre forlag følger os, er der ingen chance for, at vi får Amazon til at ændre sin prispolitik, skrev udgiveren i mailen ifølge Reuters.

Den Europæiske Union er også ved at undersøge, om der foregår en prissammensværgelse på E-bøger.