Apple med ny overfaldsalarm: Ring til politiet med et enkelt klik

Apple har netop taget patent på en teknologi, der kan gøre det muligt at foretage et nødopkald blot ved brug af et fingeraftryk.

Metoden kan bruges, når det ikke er muligt at foretage et almindeligt opkald, for eksempel i tilfælde af overgreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONICA M. DAVEY

Fremover kan det blive muligt at ringe 112, selv om man er forhindret i at hive telefonen op ad lommen. »The United States Patent and Trademark Office« meddelte tirsdag, at tech-giganten Apple har taget patent på en teknologi, der gør det muligt at tilkalde hjælp, »når den konventionelle metode ikke er praktisk.« Det skriver CNN.

På iPhones er det allerede nu muligt at foretage nødopkald, selv om telefonen er låst. Men funktionen kræver, at man indtaster telefonnummeret på alarmcentralen. Den nye teknologi vil gøre det muligt at tilkalde hjælp, uden overfaldsmanden opdager det, da teknologien vil reagere på bestemte sekvenser af fingeraftryk eller tryk - altså kan man tilkalde hjælp, når telefonen ligger i lommen.

Teknologien vil også kunne gøre det muligt at fortælle myndighederne, hvor indehaveren af iPhonen befinder sig og automatisk begynde at optage lyd eller filme. Derudover vil teknologien ligeledes kunne slette eller gemme personlige data væk - data som for eksempel CPR-nummer og hjemmeadresse.

Dog er det endnu uklart, om Apple vil tilføje teknologien til nye opdateringer, da nogle patenter forbliver på tegnebrættet. Apple har dog allerede gjort det nemmere at tilkalde hjælp på deres urserie, Apple Watch.