Appel fra prins Charles i Davos

Med en opsang om at passe bedre på miljøet og klimaet adresserede Prins Charles onsdag de 3.000 deltagere på topmødet i Davos.

Prins Charles appellerede på topmødet i Davos til at passe bedre på kloden og sikre en grøn omstilling - nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i krisen i det britiske kongehus mødte H.R.H. The Prince of Wales – nok bedre kendt som Prins Charles – op til det igangværende topmøde i World Economic Forum i den schweiziske bjergby Davos.

Fra talerstolen kom han med en flammende appel til verdens politiske ledere og toplederne fra det globale erhvervsliv om, at de skal arbejde sammen om at sikre en mere bæredygtig fremtid. Han appellerede samtidig indtrængende til, at det er nødvendigt at skabe økonomisk velstand i harmoni med naturen fremover.

»Vil vi gå ned i historien som dem, der ikke gjorde nok,« spurgte Prins Charles retorisk og gav selv svaret: »Vi kan ikke spilde mere tid«.
Prins Charles besøgte World Economic Forum for 30 år siden, og gennem årtier har han siden arbejdet indgående med miljø- og klimaemner.

Af samme grund gav hans tilbagekomst til topmødet i år god mening. For på den 50. udgave af mødet deltager bl.a. klimaaktivister fra hele verden, og det globale erhvervsliv er i sjælden grad optaget af at medvirke til den grønne omstilling.

I sin tale kom han med ikke mindre end 10 forslag til en mere bæredygtig fremtid, og det var tydeligt, at han kunne sit stof. Samtidig demonstrerede Prins Charles, at der er kit tilbage, der får det britiske kongehus til at hænge sammen trods uroen over Prins Andrew og opstandelsen over Prins Harry og Meghans de facto skilsmisse fra kongehuset.