Antal af næsehornsdrab falder - for langsomt mener WWF

Selv om niveauet af krybskytteri på næsehorn er stagneret, er udviklingen stadig farlig, mener WWF.

Selv om antallet af dræbte næsehorn falder, går det for langsomt, mener WWF Verdensnaturfonden. Næsehornet her er afbildet i 2015, hvor antallet af dræbte næsehorn var højere. Scanpix/Stefan Heunis/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. For tredje år i træk er der blevet dræbt færre næsehorn i Sydafrika end året før, viser tal fra WWF Verdensnaturfonden.

Men selv om kurven er knækket, er tallene et tegn på en nedslående trend, siger Jacob Fjalland, der er international programchef i WWF Verdensnaturfonden, i en pressemeddelelse.

»Selv om det går den rigtige vej, går det ikke hurtigt nok. Hvis ikke vi ikke får krybskytteriet hurtigere ned, så ender vi med at komme for sent«, siger han.

I 2017 blev 1028 næsehorn dræbt. Det er 26 færre end året før. I alt er der cirka 25.000 næsehorn tilbage i hele Afrika.

Krybskytteri på næsehorn har flere gange bølget frem og tilbage. I 70'erne og 80'erne var det ifølge WWF Verdensnaturfonden så voldsomt, at næsehornet var i fare for at uddø.

Fra 1970 til 1992 blev bestanden af sorte og hvide næsehorn nedbragt med 96 procent. Siden er flere bestande sikret ifølge WWF Verdensnaturfonden.

I slutningen af 00'erne steg krybskytteriet igen. Og i 2011 blev tre underarter af det sorte næsehorn erklæret uddød.

I Sydafrika steg drab på næsehorn fra 83 i 2008 til 1215 i 2014.

»Det er selvfølgelig en rigtig god nyhed, at antallet af dræbte næsehorn i Sydafrika er faldet for tredje år i træk. Men de 1028 næsehorn, der blev dræbt sidste år, er stadig alt, alt for mange,« siger Jacob Fjalland.