Ansatte ved Migrationsverket besvimer af stress

Flygtningestrømmen til Sverige har skabt et voldsomt arbejdspres blandt de ansatte ved Migrationsverket. Personalet protesterer nu i et åbent brev til ledelsen.

Flygtningepresset på Sverige får medarbejdere i Migrationsverket til at besvime af stress. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Personalet på Migrationsverket i Göteborg - den svenske pendant til den danske udlændingestyrelse - er så stresset, at flere angiveligt er besvimet på grund af det voldsomme arbejdspres.

Arbejdssituationen er angiveligt så uholdbar, at personalet nu har sendt et åbent brev til ledelsen. Det skriver Svenska Dagbladet, som også bringer brevet.

Den øgede strøm af flygtninge til Sverige har betydet, at medarbejdernes arbejdsbyrde er blevet endnu større. Personalet fortæller, at de ofte arbejder 14 timer i træk, og at flere har måttet opgive at få privatlivet til at hænge sammen til fordel for jobbet, mens andre er blevet tvunget til at arbejde mellem jul og nytår.

I brevet står blandt andet: »Vi er brugt op og føler konstant stress og træthed«, ligesom der er personale, som »græder og føler håbløshed, når alt langsomt, men sikkert falder fra hinanden for dem«.

Marie-Louise Koskinen, der er HR-chef i Migrationsverket, siger til Svenska Dagbladet, at det er vigtigt med et »medarbejderperspektiv«:

»Der har været medarbejdere, som frivilligt har arbejdet meget over. Det er ikke holdbart, og vi har behov for en mere jævn fordeling,« siger hun til avisen.