Ansat på svensk flygtningecenter dræbt af knivstik

Beboere på stedet pågreb den mistænkte gerningsmand, som er i politiets varetægt, skriver svenske medier.

Politiet arbejder på gerningsstedet på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg, hvor en 22-årig kvindelig ansat mandag formiddag blev stukket ned med en kniv. Kvinden blev efterfølgende kørt på sygehuset, men stod ikke til at redde. Fold sammen
Læs mere
Foto: 9200 Adam Ihse

Göteborg: En 22-årig kvindelig ansat på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg er død efter et knivoverfald på centeret mandag. Svensk politi oplyser i en pressemeddelelse, at sagen efterforskes som et drab.

Kvinden blev kørt på sygehuset med livstruende kvæstelser, og hendes liv stod ikke til at redde.

- En person er død af sine skader, og de pårørende er underrettet, siger en talsmand for politiet ifølge avisen Expressen.

Motivet er ukendt ifølge den svenske avis, som også rapporterer, at politiet har taget flere personer med til afhøring.

Politiet har pågrebet en person, som mistænkes for at have stukket kvinden på bostedet, der ligger i Mölndal. Politiet har ikke offentliggjort nogen oplysninger om den anholdtes identitet.

- Det var et stort rod. Et gerningssted med meget blod. Andre beboere havde overmandet gerningsmanden. Folk var nedtrykte og oprørte, siger Thomas Fuxborg, en talsmand hos politiet, til nyhedsbureauet TT.

Amal Hassan, som var kollega til den 22-årige, er chokeret over hændelsen.

- Det er aldrig sket før. Alle er altid søde og glade. Jeg havde aldrig forestillet mig, at der skulle ske noget mærkeligt her, siger Amal Hassan til Expressen.

- Det er unge mellem 15 år og 18 år. Det er behagelige unge mennesker.

Flygtningecenteret er afspærret, og politiets teknikere er tilsyneladende i gang med at undersøge stedet.

Ifølge Thomas Fuxborg har svensk politi fået flere af denne type udrykninger det seneste halve år, i takt med at der er kommet mange flygtninge og migranter til landet.

- Naturligvis har vi fået mere at lave - blandt andet med denne type problematikker. Siden efteråret har vi flere gange om ugen fået opkald om forskellige typer af vold på bosteder. Dem havde vi ikke før, og det har givet os meget arbejde, siger talsmanden.

Den svenske rigspolitichef, Dan Eliasson, har mandag morgen efterlyst ekstra ressourcer til politiet.

Han ønsker flere end 4000 ekstra ansatte som følge af de ekstra udfordringer, som er kommet med flygtningestrømmene.

/ritzau/TT