Ansat på skole afværger muligt skoleskyderi i USA

Flere skydevåben og ammunition fundet under en ransagning på en elevs bolig i Californien.

Los Angeles-politifolk ved Salvadore Castro Middle School, hvor to studerende blev såret i et skoleskyderi den 1. februar. Myndighederne i Californien har i dag den 21. februar udtalt at de har afværget et skoleskyderi i byen Whittier. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Whittier, Californien. Myndighederne i Californien siger, at de har afværget et muligt masseskyderi på en skole i byen Whittier i den sydlige del af den amerikanske delstat, efter at en ansat på en skole overhørte en utilfreds elev true med at åbne ild.

Det oplyser sherifkontoret i Los Angeles.

Truslen kom dagen før massakren i Florida, hvor en 19-årig skød og dræbte 17 mennesker på Marjory Stoneman Douglas High School.

En talskvinde for sheriffens kontor i Los Angeles, Nicole Nishida, siger, at der er blevet fundet flere skydevåben og ammunition under en ransagning på en elevs bopæl.

Politiet har ikke offentliggjort yderligere detaljer, men der er bebudet en pressekonference om sagen onsdag morgen lokal tid.

En stor gruppe high school-elever, som overlevede det blodige skoleskyderi i Florida 14. februar, er efterfølgende rejst til deres delstatshovedstad for at presse politikerne til at stramme våbenloven.

17 af deres venner og lærere blev dræbt, og 13 andre blev såret, da den tidligere elev Nikolas Cruz åbnede ild på skolen Stoneman Douglas.

De studerende har soveposer, puder og bagage med på turen til Tallahassee.

Eleverne vil lægge pres på delstatens politikere. Deres håb er, at republikanerne, som har flertallet, vil overveje strengere våbenlove.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har efter skyderiet via sin talskvinde sagt, at han støtter en stramning af baggrundstjek af våbenkøbere.

Trump besøgte fredag flere ofre for skoleskyderiet i Florida sammen med sin kone, Melania Trump.

/ritzau/AP