Anonymous holder ord: Så mange IS-folk er blevet ramt

Hackergruppen Anonymous erklærede krig mod Islamisk Stat, efter at terrorbevægelsen tog skylden for attentaterne i Paris i fredags. Og meget kunne tyde på, at gruppen har levet op til sit ord.

 
Hackergruppen Anonymous erklærede krig mod Islamisk Stat, efter at terrorbevægelsen tog skylden for attentaterne i Paris i fredags. Og man må sigge, at gruppen har levet op til deres ord. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anonymous lagde søndag en video på YouTube, hvor en talsmand iført gruppens karakteristiske Guy Fawkes-maske på fransk advarer IS om at 'Anonymous fra hele verden vil jagte jer.'

»Vi indleder den største aktion nogensinde mod jer. Forvent massive cyberangreb. Der er erklæret krig. Forbered jer,« siger talsmanden ifølge The Mirror.

Meget kunne tyde på, at den berømte og berygtede hackergruppe har levet op til sine ord.

I deres seneste opgørelse på deres officielle Twitter-kanal @Opparisofficial skriver Anonymous, at de foreløbig har lagt 3.824 Twitter-konti ned, som er pro Islamisk Stat.

En bruger konstaterer tørt, at Anonymous fører cyberspace-krigen mod IS med 3824-0.

I kølvandet på blodbadet i Paris, hvor mindst 129 blev dræbt og omkring 350 blev såret ved seks koordinerede terrorangreb, har Anonymous også publiceret en engelsksproget video rettet mod fjenden fra IS.

»Forvent total mobilisering fra vores side. Denne vold vil ikke svække os. Den skal give os styrken til at stå sammen og bekæmpe tyranni og formørkelse sammen,« siger en talsmand i videoen, som ikke har samme ordlyd som den franske, men samme budskab rettet mod IS:

»Vi tilgiver ikke. Vi glemmer ikke. Forbered jer.«

Anonymous får hjælp fra mange Twitter-brugere, som sender dem oplysninger om konti, der sympatiserer med IS eller ligefrem er i terrorbevægelsens hænder.

Derfor rådgiver Anonymous her om, hvordan folk kan hjælpe dem i kampen mod mørkemændene.

Allerede efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar, truede Anonymous terrorbevægelsen. Dengang offentliggjorde 'hacktivist'-gruppen en liste over Twitter-brugere, som gruppen mente spredte propaganda til støtte for Islamisk Stat.

Denne gang må man sige, de er gået skridtet videre.