Anklager vil straffe Pistorius hårdere

Fem års fængsel til den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius for drabet på sin kæreste er ikke nok, mener anklagemyndigheden, som oprindeligt gik efter en fængselsdom på ti år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDAFRIKA: Anklagemyndigheden i Sydafrika er utilfreds med straffen og dommen over OL-stjernen Oscar Pistorius.

Anklageren vil derfor anke begge dele, oplyser Den Statslige Anklagemyndighed, NPA, ifølge Reuters.

»Oscar Pistorius-afgørelsen, NPA vil appellere både dommen og straffen,« skriver NBAs talsmand, Nathi Mncube, på Twitter.

Anklagemyndigheden havde oprindeligt krævet, at Pistorius fik ti års fængsel for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp. Men i sidste uge blev den benamputerede løber idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab. Anklagerne kunne ikke bevise, at han dræbte Steenkamp med fuldt overlæg, og Pistorius hævder selv, at han skød hende gennem en lukket toiletdør i parrets hjem, fordi han troede, at det var en indbrudstyv, der befandt sig derinde.

Et forsvar, der gav genlyd i Sydafrika, der kæmper med en af verdens højeste rater for voldelig kriminalitet.

Under strafudmålingen lagde dommeren blandt andet vægt på, at Pistorius ikke før har begået kriminalitet, ligesom hun konstaterede, at han fortryder sin gerning. Dommen har imidlertid medført kritik fra en række eksperter i sydafrikansk jura, som hævder, at Pistorius burde straffes hårdere, fordi han har handlet med fortsæt.

I Sydafrika medfører appelsager ikke, at der skal indledes en ny retssag, ligesom der ikke skal indsamles nye beviser.

Efter afsigelsen af dommen er det kommet frem, at Pistorius kan forvente kun at tilbringe ti måneder af sin fem år lange dom bag tremmer, mens resten formentligt kan afsones i husarrest.