Anklager vil have Florida-skoleskyder dømt til døden

17 drab på elever og ansatte på en skole bør udløse dødsstraf, mener anklager i sag om skoleskyderi i Florida.

Nikolas Cruz i den orange dragt bør dømmes til døden, hvis anklagemyndigheden i Florida får sin vilje ved den kommende retssag. Cruz er anklaget for at have skudt og dræbt 17 elever og ansatte på den skole, han gik på, da han i februar angreb skolen med et halv automatisk skydevåben. Scanpix/Susan Stocker-sun Sentinel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i den amerikanske delstat Florida vil søge at få den formodede gerningsmand bag et skoleskyderi i februar dømt til døden, når sagen kommer for retten.

Det viser anklageskriftet mod den 19-årige mistænkte ifølge nyhedsbureauet AP.

Anklageren i sagen har tirsdag offentliggjort anklageskriftet mod den 19-årige Nikolas Cruz. Cruz skal onsdag møde op til en høring om de 34 kriminelle forhold, han er sigtet for.

På listen af anklager står blandt andet 17 overlagte drab på elever og ansatte på skolen Marjory Stoneman Douglas High School i februar.

Cruz' forsvarsadvokat har oplyst, at den 19-årige er klar til at erklære sig skyldig, hvis anklageren ikke går efter en dødsstraf. En sådan aftale kan stadig indgås, selv om anklageren har indgivet sit anklageskrift.

Hvis Cruz kendes skyldig i anklagerne imod ham, er den eneste mulighed ud over dødsstraf ifølge AP fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

/ritzau/