Anklager må appellere Pistorius-dom

En domstol har afvist et ønske fra Oscar Pistorius’ forsvarer om, at dommen mod ham ikke kan appelleres. Anklageren håber på en hårdere straf til atletikstjernen, der er dømt for drab på sin kæreste.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDAFRIKA: Atletikstjernen Oscar Pistorius skal muligvis i retten igen i sagen om drabet på sin kæreste, Reeva Steenkamp.

En domstol i den sydafrikanske hovedstad, Pretoria, har fredag afgjort, at anklageren godt kan anke den dom for uagtsomt manddrab, Pistorius fik sidste år, skriver nyhedsbureauet Reuters. Domstolen afviser dermed et ønske fra atletikstjernens forsvarer om at blokere for, at dommen kan appelleres.

Den handicappede atletikstjerne, der også går under navnet Blade Runner, blev i efteråret 2014 dømt skyldig i uagtsomt manddrab og fik en fængselsstraf på fem år. Han skød og dræbte sin kæreste i deres fælles hjem i Pretoria i februar 2013.

Anklagemyndigheden valgte i december at appellere dommen i håb om at få Pistorius dømt for mord i stedet for uagtsomt manddrab. Det ville i så fald føre til en højere fængselsstraf.

Dommer Thokozile Masipa har tidligere accepteret, at anklagemyndigheden må appellere dommen, og det var den beslutning, Pistorius’ forsvarer modsatte sig. Men fredag står det altså klart, at dommen godt kan appelleres.

Pistorius selv har under den syv måneder lange retssag fastholdt, at han skød Reeva Steenkamp ved en fejltagelse - han troede, at hun var en fremmed, der var brudt ind i parrets lejlighed, da han skød hende gennem den låste badeværelsesdør.

Anklagemyndigheden mener derimod, at han dræbte sin kæreste med fuldt overlæg.