Anklager igangsætter ny undersøgelse i Germanwings-sag

En fransk statsanklager åbner en ny retslig undersøgelse af Germanwings-flystyrtet, der dræbte 150 mennesker tilbage i marts.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: De franske myndigheder har onsdag indledt en ny efterforskning for at finde ud af, om andre end andenpiloten har et retsligt ansvar for Germanwings-flystyrtet i de franske alper i marts, der kostede 150 personer livet.

Det siger statsanklager Brice Robin i den franske by Marseille til nyhedsbureauet AP ifølge Huffington Post.

Den uafhængige undersøgelse skal se på, om en person, en virksomhed eller en offentlig instans kan have et medansvar for styrtet, og efterforskningen skal særligt fokusere på, om luftfartsselskabet Germanwings eller dets ejer, Lufthansa, kan stilles til ansvar dødsulykken.

Undersøgelsen kommer, et par uger efter det kom frem, at den tyske andenpilot om bord på flyet, Andreas Lubitz, blev tilset af flere læger lige inden styrtet. Flere af lægerne mente, at han var uegnet til at flyve, men ingen informerede hans arbejdsgiver, Germanwings, på grund af de tyske patientlove om privatlivets fred og lægers tavshedspligt.

Efterforskningen har indtil videre fastslået, at Andreas Lubitz låste piloten ude af cockpittet for derefter med vilje at styre passagerflyet mod en klippevæg, hvor det knustes, og alle om bord omkom.