Anklager afviser at sigte Cosby i to forældede sexsager

Anklageren i Los Angeles afviser at sigte Bill Cosby i to sager, hvor han beskyldes for seksuelle overgreb.

Los Angeles: Den amerikanske komiker Bill Cosby bliver ikke sigtet i to sager, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb. Det skriver flere amerikanske medier.

Sagerne er blevet undersøgt af den lokale anklager i Los Angeles, som har afvist at rejse sag mod komikeren.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters begrunder anklager Jackie Lacey beslutningen dels i reglerne om forældelse og dels i manglende beviser.

Variety.com skriver, at den nyeste sag er fra 2008 og drejer sig om en kvinde, som har forklaret, at hun sammen med en veninde mødte Cosby til en fest på den famøse Playboy Mansion, hvor komikeren gav dem alkohol.

Det gjorde kvinden svimmel, og Cosby hjalp hende ind i et soveværelse, hvor hun skulle hvile sig.

Da hun vågnede, havde hun ikke tøj på. Hendes bryster føltes fugtige, som om nogen havde slikket på dem. Og Cosby var i færd med at bide hende i tæerne, mens han tilsyneladende onanerede, oplyser netmediet.

Anklageren har ifølge Variety konkluderet, at nogle af sagens forhold er forældede, mens andre, som endnu ikke har overskredet tidsgrænsen, ikke har kunnet bevises tilstrækkeligt gennem efterforskningen.

Den anden sag går helt tilbage til 1965, hvor en dengang 17-årig kvinde har fortalt, at hun mødte Cosby på en jazzklub i Hollywood og tog med ham til en ukendt bolig i Hollywood Hills, hvor han tiltvang sig samleje med hende.

Den sag er ifølge anklageren ligeledes forældet.

Bill Cosby blev i sidste uge sigtet i en 12 år gammel sag fra delstaten Pennsylvania. Sagen blev rejst, umiddelbart før at den ville være faldet for delstatens forældelsesfrist.

I sagen har det formodede offer, Andrea Constand, forklaret, at Bill Cosby inviterede hende på middag i sit hjem. Her fik hun piller og vin, som gjorde hende "paralyseret", hvorefter komikeren angiveligt forgreb sig på hende.

Sagen er den indtil videre eneste mod Cosby, som siden efteråret 2014 været genstand for gentagne beskyldninger om seksuelle overgreb i perioden fra 1965 til 2008.

Komikeren selv erkender, at have begået utroskab, men har afvist anklagerne om seksuelle overgreb, ligesom han har også nægtet sig skyldig i sagen fra Pennsylvania.

/ritzau/