Anklage: Jehovas Vidner skjulte over 1.000 sexovergreb

Jehovas Vidner i Australien har undladt at indberette flere end 1.000 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn, viser efterforskning,

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: Siden 1950 har Jehovas Vidner i Australien oplevet 1.006 tilfælde af formodede seksuelle overgreb mod børn.

Men ikke et eneste tilfælde er blevet indberettet til myndighederne, viser en efterforskning, som den australske regering satte i gang for to år siden, rapporterer ABC News.

Mandag var første høringsdag i sagen, og her fortalte en 47-årig kvinde, hvordan hun som teenager blev misbrugt af en ven af familien, som også var et af de ældre medlemmer af kirken.

»Jeg ville ønske, at Jehovas Vidner ville tage påstande om misbrug af børn mere alvorligt og anmelde dem til politiet,« lød det fra kvinden ifølge ABC News.

»Selv fandt jeg det meget smerteligt at skulle fortælle om mit misbrug i et rum fuld af mænd, herunder den mand, som havde misbrugt mig,« tilføjede hun.

Under høringen indrømmede et medlem af Jehovas Vidner, at han ødelagde notater fra et møde om netop overgrebene mod den i dag 47-årige kvinde. Han fortalte, at han gjorde det for at beskytte menigheden og de personer, der var involveret i sagen.

Adspurgt om han ville gøre det samme i dag, svarede manden:

»Ja. Det er vores praksis.«

Undersøgelseskommissionen har allerede afhørt 57 vidner, og i løbet af de næste to uger vil kommissionsformand Peter McClellan afhøre endnu 17 vidner, herunder flere ofre og højtstående medlemmer af kirken.