Anholdte i Frankrig havde våben og IS-flag

En af de to mistænkte bag angrebsplaner forud for præsidentvalget i Frankrig ville sværge troskab til IS.

I lejligheden blev fundet et Islamisk Stat-flag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi har blandt andet fundet et maskingevær, to håndvåben og tre kilo sprængstof i den lejlighed i Marseille, der blev ransaget tidligere tirsdag.

Det siger anklager François Molins på et pressemøde i Paris.

I lejligheden, som en af de mistænkte lejede, blev der også fundet et Islamisk Stat-flag.

Politiet anholdt tidligere på dagen to mænd på mistanke om, at de planlagde et angreb forud for det franske præsidentvalg.

En af de anholdte har ifølge fransk politi tidligere forsøgt at sende en video til medlemmer af Islamisk Stat (IS), hvor han sværger troskab til gruppen.

Politiet opsnappede videoen i sidste uge. Optagelsen viser våben som dem, der blev fundet i lejligheden, et IS-flag og en avisforside med en af kandidaterne ved det franske præsidentvalg, oplyser anklageren.

Det bevismateriale, der er indsamlet indtil videre, peger i retning af, at de to forberedte "et forestående voldeligt angreb på fransk jord, men det er ikke muligt at sige præcis hvornår eller hvad deres mål var", siger François Molins.

På trods af, at myndighederne ikke har oplyst, hvem af præsidentkandidaterne de to mænd menes at ville rette deres angreb mod, har Marine Le Pens kampagnestab kædet hendes planlagte valgbesøg i Marseille onsdag sammen med angrebsplanerne.

»Den kendsgerning, at de to personer blev anholdt i Marseille samtidig med, at Marine Le Pen gør klar til at holde møde næste dag, er måske ikke et tilfælde,« siger en kilde i Front National-lederens kampagnestab.

To andre førende præsidentkandidater - Emmanuel Macron og François Fillon - er i lighed med Le Pen blevet advaret om faren for et angreb. Deres sikkerhedsteams har modtaget fotos af de to mænd, der tirsdag blev anholdt.

Tidligere på dagen oplyste den franske indenrigsminister, at de to anholdte er radikaliserede og i forvejen kendt af politiet.

Deres formodede planer om at foretage et angreb vækker frygt for, at præsidentvalget kan blive et mål for ekstremister.

Første runde af valget finder sted på søndag og anden runde to uger senere.

/ritzau/AFP