Anholdt nordafrikaner forbindes med drab på turister

De tyske myndigheder sætter en 36-årig tuneser, der onsdag morgen blev anholdt i Frankfurt, i forbindelse med to terrorangreb i Tunesien

De tyske myndigheder sætter en 36-årig tuneser, der blev anholdt i Frankfurt onsdag morgen. i forbindelse med angrebet på Bardo-museet (billedet). Her blev 21 turister og en sikkerhedsvagt dræbt. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvar for angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tunesiske mand, der onsdag morgen blev anholdt under en omfattende anti-terroraktion i Frankfurt, er eftersøgt i Tunesien for at have deltaget i to terrorangreb. Oplysningerne blev ifølge hjemmesiden Merkur offentliggjort af de tyske myndigheder onsdag formiddag på en pressekonference.

»Den tunesiske mand er eftersøgt af myndighederne i sit hjemland som følge af deltagelse i angrebet på Bardo Nationalmuseet i Tunis i marts 2015,« refererer Merkur fra pressekonferencen, hvor Alexander Badle, talsmand for Frankfurts statsanklagers kontor, udtalte sig til pressen.

Angrebet på Bardo-museet blev udført af to gerningsmænd, der trængte ind på museet, åbnede ild og dræbte 21 turister og en sikkerhedsvagt. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvar for angrebet.

Det andet terrorangreb, som den 36-årige anholdte tuneser sættes i forbindelse med, fandt sted i den tunesisk-libyske grænseby Ben Guerdane i marts 2016. Her krydsede en gruppe væbnede IS-jihadister grænsen fra Libyen og dræbte syv civile og 13 soldater.

Under overvågning

Den anholdte er ikke navngivet af de tyske myndigheder. Han mistænkes ifølge Der Spiegel for at have rekrutteret på vegne af Islamisk Stat i Tyskland og har ifølge de tyske myndigheder været under konstant overvågning.

Talsmand Alexander Badle oplyste ligeledes på pressekonferencen, at den 36-tuneser var i færd med at planlægge endnu et terrorangreb, da han blev anholdt.

Tyske medier oplyser, at den 36-årige søgte asyl i Tyskland i august 2015. Et år senere blev han arresteret for vold og stod på det tidspunkt til at blive udleveret til Tunesien. Ifølge de tyske myndigheders udlægning af sagen på pressekonferencen blev tuneseren ikke udleveret, fordi Tunesien ikke formåede at videresende de nødvendige formalia til Tyskland. I stedet blev han løsladt, og placeret under overvågning indtil anholdelsen onsdag morgen.