Anholdt franskmand nægter forbindelse til terror

Den 29-årige Fritz-Joly Joachin, der er blevet anholdt i Bulgarien, siger, at han ikke kan gøres ansvarlig for terrorhandlinger, som hans venner eventuelt har begået.

Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Franske Fritz-Joly Joachin, der er blevet anholdt i Bulgarien, mistænkt for at have en forbindelse til sidste uges terroraktioner i Paris, nægter enhver medskyld terror. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den franske anklagemyndighed har oplyst, at den 29-årige franskmand skulle have ført adskillige telefonsamtaler med Cherif Kouachi, den ene af de nu afdøde brødre, der stod bag angrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo.

»Jeg har venner, men hvis de har begået kriminalitet, kan jeg ikke gøres ansvarlig for det,« har Fritz-Joly Joachin ifølge Reuters sagt til de bulgarske myndigheder tirsdag.

Joachin blev anholdt 1. januar, da han forsøgte at krydse grænsen til Tyrkiet. Der var flere årsager til anholdelsen. For det første mente myndighederne, at franskmanden - sammen med andre - var i færd med at planlægge terror. For det andet mente myndighederne, at Fritz-Joly Joachin havde bortført sin treårige dreng.

Den 29-årige franskmand forklarer selv, at han skulle på ferie i Tyrkiet sammen med sin søn og kæreste.

Det er ikke besluttet, om og - i givet fald - hvornår Fritz-Joly Joachin udleveres fra Bulgarien til Frankrig.

De franske myndigheder jagter ifølge Sky News fortsat seks personer, der menes at have medvirket i planlægningen af attentaterne i Paris.