Anholdelserne fortsætter i Myanmar

Arrestationsbølgen efter demonstrationerne i Myanmar fortsætter. Militæret kører anholdte væk i lastbiler om natten mod ukendt bestemmelsessted.

Lastbiler læsset med fanger blev onsdag morgen set på vej ud af Myanmars hovedby Yangon efter en nat hvor, politiet har gennemført endnu en række arrestationer.

Lastbilernes bestemmelsessted var ikke kendt, men øjenvidner så mindst otte lastbiler med fanger hvilket tages som et bevis på, at militærstyret fortsætter med at slå ned på civilbefolkningen efter sidste uges omfattende demonstrationer.

Der var i går rapporter om, at politiet under demonstrationerne flittigt fotograferede demonstranterne og nu var i gang med at arrestere folk hvilket øjenvidnernes obervationer ser ud til at bekræfte.

Nyhedsbureauet Reuter oplyser, at i et hus nær Shewedagon pagoden var en 13-årig pige det eneste familiemedlem der var tilbage efter politiet havde været på besøg.

Pigen fortalte, at politiet var kommet midt om natten og havde ført forældrene bort.

Det menes, at tusinder er blevet anholdt under og efter demonstrationerne, der ifølge myndighederne koste en halv snes mennesker livet.

Det reelle tal vurderes dog til at være langt højere og tælles af oppositionen og andre kilder til mindst et par hundrede.

Ligeledes menes antallet af fængslede at skulle tælles i tusinder.
Men hvilken skæbne der venter de fangerne fra nattens anholdelser i Yangon vides ikke.

FNs udsending Ibrahim Gambari forlod mandag Myanmar efter at han havde haft et møde med juntaens leder, Than Shwe – men uden at der er kom oplysninger frem om indholdet af mødet. Det forlyder i FN-kredse at Gambari vender tilbage til Myanmar i november.

Den danske ambaássadør Michael Sternberg opholder sig fortsat i Myanmar hvorfra også han har fortalt om en befolkning der efter demonstrationerne holdes i et greb af frygt.