Angrebene fortsatte natten til mandag: Israelske kampfly har bombarderet 90 mål i Gazastriben

Natten til mandag angreb Israel igen en lang række mål i Gazastriben. Bombardementet kommer efter en blodig dag, hvor mere end 42 palæstinensere meldes dræbt.

 
I det nordlige Israel kunne der omkring midnat mellem onsdag og torsdag høres sirener, som advarede befolkningen om risiko for raketangreb fra Gaza. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, CNN. Redigering: Sarah Sander Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Angrebene er natten til mandag fortsat i Gaza, hvor israelske kampfly har bombarderet flere mål i Gazastriben.

Det israelske forsvar (IDF) bekræfter oplysningerne på Twitter.

42 palæstinensere er søndag meldt dræbt. Det er det foreløbig højeste antal på en dag efter en i forvejen blodig uge, hvor mindst 58 børn i Gaza menes at have mistet livet. Samtidig vurderes 40.000 personer at være fordrevet fra deres hjem i Gaza siden mandag.

Det rapporterer flere nyhedsbureauer med henvisning til lokale myndigheder.

Ifølge de israelske myndigheder har den fortsatte bølge af angreb i løbet af det seneste døgn ramt over 90 forskellige mål. Blandt andet er en bygning, der huser mediet Al Jazeera og AP-nyhedsbureauet, blevet ramt.

Al Jazeeras kontor i Jerusalem beskylder Israel for at forsøge at gøre medier, der er vidner til bomberne i Gaza, tavse. AP har også opfordret til en uafhængig efterforskning af bombningen af bygningen, som de mener ikke er berettiget. Det skriver The Guardian.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har udtalt, at angrebene i Gaza vil »tage tid«.

»Vores kampagne mod terrororganisationerne fortsætter med fuld styrke. Vi handler nu – og så længe det er nødvendigt – for at genoprette roen og freden for israelske borgere,« udtalte premierministeren i en tv-transmitteret tale søndag.

I alt meldes flere end 200 personer dræbt i Gaza den seneste uge. Ti personer i Israel er i samme periode meldt dræbt.

FNs Sikkerhedsråd

Søndag var FNs Sikkerhedsråd indkaldt for tredje gang for at drøfte den eskalerende konflikt. Som ved de to foregående møder endte mødet uden konkrete resultater eller handlinger.

FNs generalsekretær, António Guterres, indledte mødet med at fordømme blodsudgydelserne og appellerede til en øjeblikkelig afslutning. Han advarede om en »uudholdelig sikkerhedsmæssig og humanitær krise«, hvis ikke angrebene indstilles.

Han opfordrede militante palæstinensere til at stoppe med at skyde raketter mod Israel, og Israel til at stoppe de massive luftangreb mod Gaza.

Lørdag talte den amerikanske præsident, Joe Biden, med både den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og den palæstinensiske præsident for Vestbredden, Mahmud Abbas, ifølge Det Hvide Hus.

Joe Biden skulle have opfordret til nedskalering og udtrykt bekymring over civile tab. Samtidig understregede han Israels ret til at forsvare sig, men gav også sin støtte til palæstinensernes ret til at leve i »fred og sikkerhed«, skriver The Guardian.