Angreb mod politi og militær dræber otte i Egypten

Ved et angreb på en politistation er to mennesker blevet dræbt i den nordlige Sinai-provins i Egypten. Tidligere søndag blev seks dræbt, da et militært køretøj blevet angrebet.

EGYPTEN: En bilbombe mod en politistation i en egyptisk by i den nordlige Sinai-provins har søndag eftermiddag dræbt mindst to mennesker og såret 30, meddeler nyhedsbureauet Reuters, der citerer hospitalskilder for oplysningerne.

Angrebet, der fandt sted i al-Arish, er det andet angreb med dødelig udgang på blot én dag i Sinai-provinsen.

Tidligere søndag dræbte en eksplosion rettet mod et militært køretøj seks soldater nær byen Sheikh Zuweid også i den nordlige Sinai-provins, som er en region plaget af vold begået af militante islamister, oplyser en sikkerhedskilde til Reuters.

To af de dræbte soldater var angiveligt officerer.

Det står endnu ikke klart, hvem der har udført angrebet mod det militære køretøj, men en egyptisk militant gruppe kaldet Sinai Province, som er allieret med Islamisk Stat, har påtaget sig skylden for flere andre dødelige angreb på soldater i Sinai.

Den nordlige Sinai-provins er epicentret for et oprør, som har dræbt flere hundrede medlemmer af de egyptiske sikkerhedsstyrker siden 2013, da den daværende hærchef Abdel Fattah al-Sisi afsatte præsident Mohamed Morsi efter masseprotester mod styret.