Andet tyske gidsel er meget syg

Taliban fortæller, at det andet tyske gidsel er meget syg. Fristen på en løsning på kidnapning af 23 sydkoreanere løber ud tirsdag eftermiddag.

Taliban i Afghanistan siger tirsdag, at det tyske gidsel der er blevet tilbageholdt i næsten en uge er meget syg og ryger ind og ud af bevidsthed hele tiden.

- Tyskeren er meget syg. Han er diabetiker. Det meste af tiden er han ikke ved bevidsthed, og vi må bære ham på en båre fra det ene sted til det andet, siger Qari Mohammad Yousuf, der er talibanernes talsmand.

23 sydkoreanere og en tysker er blevet bortført af talibanske oprørere. Sydkoreanerne har det tilsyneladende godt efter omstændighederne, men en talsmand fra Taliban siger, at ethvert forsøg på en redningsaktion vil sætte deres liv på spil.

Den sydkoreanske præsident Roh Moo-hyun opfordrede tirsdag sydkoreanere til at bevare roen, mens forhandlingerne var i gang.

- Jeg vil sætte pris på, at regeringen, familierne, befolkningen og dem der ellers er bekymrede bevarer roen, mens vi håndterer problemet, siger Roh Moo-hyun.

/ritzau/