Anders Samuelsen: Nu er det nok, Nordkorea!

»Det internationale samfund kan ikke tillade, at Nordkorea fortsætter med at udvikle sit nukleare og ballistiske missilprogram,« lyder det fra udenrigsministeren.

Foto: SAUL LOEB, ED JONES. Donald Trump og USA truer Nordkorea og Kim Jong-Un med »ild og raseri«, hvis nordkoreanerne fortsætter med deres atomtrusler mod USA. 
Læs mere
Fold sammen

Ja, ordene er voldsomme, når den amerikanske præsident, Donald Trump, truer nordkoreanerne med »ild og raseri«, hvis de bliver ved med at provokere og true USA med atomvåben.

Men Uncle Sam er nødt til at tale med store bogstaver for at få regimet i Pyongyang til at forstå, at det må være slut med de atomare trusler. Senest rettet mod amerikanske Guam i Stillehavet.

Så klar er meldingen fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

»Vi ser lige nu en eskalering af retorikken omkring Nordkorea. Det kan være voldsomt at lytte til, og man kan sagtens diskutere ordvalg. Men det er vigtigt, at Nordkorea forstår, at det internationale samfund siger fra. Verden skal ikke ligge under for deres trussel,« siger han i en skriftlig kommentar til Berlingske:

»Det internationale samfund kan ikke tillade, at Nordkorea fortsætter med at udvikle sit nukleare og ballistiske missilprogram. Det vil gøre Nordkorea i stand til i endnu højere grad at terrorisere regionen og nu også endnu længere væk. Den trussel vil vi selvfølgelig ikke finde os i. Det skal stoppes.«

Derfor er Anders Samuelsen også »glad for at se, at FNs Sikkerhedsråd i lørdags vedtog de hidtil stærkeste sanktioner over for Nordkorea«.

»Det er den slags tiltag i et tæt samarbejde mellem ikke mindst USA og Kina, der skal til. Nordkorea er et brutalt regime, og vi fordømmer deres handlinger. Jeg er meget glad for, at et enigt Sikkerhedsråd deltog i at sende det klare signal til Nordkorea,« lyder vurderingen fra udenrigsministeren.