Anden sort boks tyder på bevidst flystyrt

Foto: HANDOUT. Informationer fra den anden sorte boks tyder på, at Andreas Lubitz med vilje styrtede Germanwings-flyet, oplyser Reuters.
Læs mere
Fold sammen

Germanwings-flyet, der styrtede 24. marts, blev efter alt at dømme bragt til at styrte med vilje.

Nye oplysninger fra den anden sorte boks, der blev fundet torsdag, tyder på, at andenpiloten bevidst bragte flyet til at styrte ned i de franske alper ved at justere maskinens autopilot.

Det skriver Reuters, der citerer de franske efterforskere.

Efterforskerne forklarer, at boksen - den såkaldte flight data recorder, som registrerer flyets kurs, højde og hvilke knapper, der bliver trykket på i cockpittet - viser, at Andreas Lubitz først bad autopiloten flyve ned i 100 fods højde (30,5 meter, red.).

Derefter skruede han gentagne gange hastigheden på flyet op ved at ændre indstillingerne på autopiloten, fortæller efterforskerne fra den franske havarikommission.

Beslaglagt materiale fra pilotens hjem viser, at han i tiden op til flystyrtet har søgt på metoder til at begå selvmord, og hvordan cockpitdørene i flyet virker.

Den første sorte boks, den såkaldt voice recorder, der blev fundet allerede på dagen for styrtet, har vist, at andenpiloten var alene i cockpittet, da styrtet skete. Kaptajnen forsøgte at tiltvinge sig adgang, men forgæves.

Flystyrtet kostede i alt 150 mennesker livet.

BNB/lepa