Anden fase af redningsoperation ved grotte er indledt

Det kan tage op til at fire døgn at få de ni tilbageværende i grotten ud. Det er otte spillere og en træner.

Redningsmandskab på vej mod Tham Luang grotten, hvor otte drenge og deres fodboldtræner stadig er fanget inde i grotte. Redningsoperation er blevet genoptaget. Soe Zeya Tun/Reuters Fold sammen
Læs mere

Redningsoperationen i en oversvømmet thailandsk grotte er blevet genoptaget, meddeler thailandse embedsmænd ifølge Reuters.

»Operationen med at redde en gruppe drenge og deres fodboldtræner ud blev genoptaget mandag klokken 11 (klokken 06 dansk tid), siger adskillige embedsmænd tæt på operationen i Tham Luang grotten i provinsen Chiang Ra i det nordlige Thailand.«

Sent søndag aften oplyste provinsguvernør Narongsak Osottanakorn, at redningsoperationen ville blive stillet i bero imellem 10 og 20 timer - blandt andet fordi dykkernes iltflasker skulle fyldes igen.

Otte spillere og træneren af fodboldholdet »Vildsvinene« er stadig fanget inde i grotten, efter at udenlandske og thailandske dykkere sent søndag fik reddet fire drenge ud.

Der kom tidligt mandag morgen endnu et voldsomt og kortvarigt regnskyl, men det var uklart, hvordan dette påvirkede situationen inde i grotten.

Nye iltflasker er blevet placeret forskellige steder i grotten forud for anden fase af redningsoperationen.

Det kan tage op til at fire døgn at få alle drengene ud. Søndagens succes har forstærket troen på, at det vil lykkes.

Thailands indenrigsminister, Anupong Paojinda, siger mandag, at drengene, som blev reddet ud søndag, har det godt og tilsyneladende er raske, men at de skal gennem yderligere medicinske undersøgelser.

Tilsammen deltager 90 specialdykkere i operationen. 50 af disse er fra udlandet.

Paojinda siger, at det er de samme dykkere, der søndag fik fire drenge ud, som skal hente de resterende ni.

To dykkere svømmer med en dreng ad gangen gennem den oversvømmede grotte, hvor de flere steder kan komme op til overfladen, og hvor de kan få hjælp til at skifte iltflasker af andre dykkere.

Drengene er under redningsaktionen delt op i fire grupper inde i grotten - fire i den første og tre i de øvrige. Fodboldtræneren skal efter planen være den sidste til at komme ud ifølge lokale kilder.

/ritzau/Reuters