Amy Winehouses far skriver bog om sin datter

Faren til afdøde Amy Winehouse vil skrive en erindringsbog om sin datters liv.

Sangerinden Amy Winehouse med sin far Mitch i London i marts 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leon Neal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den afdøde sangerinde Amy Winehouses far vil skrive en biografi om sin datters liv. Bogen skal udkomme næste sommer, skriver The Guardian.

Faren, Mitch Winehouse, fortsætter altså nu sin udvikling fra taxachauffør til sanger og videre til forfatter, når han skriver, hvad han selv betegner som værende "en definitiv beskrivelse af Amys liv", og overskuddet fra bogsalget skal gå til Amy Winehouse Foundation, en fond oprettet efter sangerindens død til at støtte unge mennesker, der er i nød som følge af blandt andet økonomiske problemer eller misbrug.

- Jeg føler, jeg er nødt til at skrive denne bog for at fortælle Amys sande historie og for at hjælpe mig selv med at komme mig, siger Mitch Winehouse om bogen.

60-årige Mitch Winehouse har skrevet kontrakt med forlaget Harper Non-Fiction i Storbritannien og  HarperCollins i USA, og bogen skal have titlen "Amy, My Daughter."

Fra barndom til misbrug

Bogen vil følge sangerinden fra hendes barndom og frem til hendes udgivelse af albummet "Back to Black" i 2006. Den vil dog også omhandle det stof- og alkoholmisbrug, der var med til at tage livet af hende som kun 27-årig i juli i år.  

- Den vil være en must-read for Amys mange fans, og også en hjerteskærende beretning om en fars kærlighed til sin afdøde datter, som vil tale til enhver forælder, skriver Nick Canham, redaktør på forlaget Harper Non-Fiction ifølge The Guardian

En stigende interesse for Amy Winehouses musik i kølvandet på hendes død har betydet, at netop albummet "Back to Black" er blevet det bedst sælgende i Storbritannien i dette århundrede med mere end tre millioner solgte eksemplarer.

27-årige Amy Winehouse, der i en årrække kæmpede med sit misbrug, blev fundet død i sit hjem i London den 23. juli i år. Obduktionen viste dog, at hun var stoffri ved sin død, og ifølge hendes familie var det alkohol, der slog hende ihjel.