Amnesty kritiserer palæstinensere for krigsforbrydelser

Amnesty International kritiserer i en ny rapport palæstinenserne for at begå krigsforbrydelser ved at placere raketbatterier nær flygtningecentre under Gazakrigen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GAZA: De palæstinensiske styrker brød de internationale regler for krigsførelse, da de under Gazakrigen sidste år opsatte og affyrede raketter nær flygtningecentre i Gaza-området.

Det fremgår af en ny rapport om Gazakrigen fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, skriver Politiken.

»Palæstinensiske væbnede grupper, herunder Hamas’ væbnede gren, gennemførte gentagne gange i løbet af konflikten ulovlige angreb, der dræbte og sårede civile. Ved at gennemføre de angreb viste de en skamløs ligegyldighed over for international humanitær lov og for følgerne af deres forbrydelser for civile i både Israel og Gaza,« lyder det fra Philip Luther fra Amnesty Internationals mellemøstafdeling.

Gazakrigen blev udkæmpet mellem Israel og palæstinenserne sidste år i løbet af juli og august og kostede mange dræbte for begge parter. I løbet af konfliktens 50 dage affyrede palæstinenserne ifølge Politiken over 4.800 raketter og 1.700 granater fra Gaza og ind over grænsen til Israel.

I et tilfælde ramte en palæstinensisk raket al-Shati-flygtningelejren i Gaza, hvor 13 civile palæstinenser blev dræbt - heraf 11 børn.

Ifølge Amnesty International er de civile udsat for en fare, de kun i begrænset omfang kan beskytte sig imod.