Amnesty: EU-lande gør for lidt for flygtninge

EU har svigtet løfter til titusinder af flygtninge i overfyldte græske lejre, siger Amnesty International.

EU-landene har ifølge menneskerettighedsorganisationen Amnesty International ikke holdt deres løfter om at hjælpe flygtninge. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOUISA GOULIAMAKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlin. EU-landene har ifølge menneskerettighedsorganisationen Amnesty International ikke holdt deres løfter om at hjælpe flygtninge, hvilket betyder, at titusindvis af asylansøgere lever under uværdige og dårlige forhold i lejre i Grækenland.

- For et år siden lovede EU's ledere at tage imod omkring 66.000 mennesker fra Grækenland - men det er indtil nu mindre end seks procent af dem, som de har taget imod, siger Amnesty International ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- De europæiske regeringer må i en fart sørge for at få bosat de omkring 60.000 flygtninge, som lever under meget vanskelige forhold i Grækenland, hedder det videre i en erklæring fra menneskerettighedsorganisationen, som betegner tilstanden i omkring 50 flygtningelejre i Grækenland som "forfærdelig."

- Vi ser gennemgående, at hvert EU-land enten udsætter eller aktivt kæmper mod disse programmer, siger en talsmand for Amnesty til dpa.

Der er flere end 13.000 flygtninge og migranter på fem græske øer i faciliteter bygget til færre end 8000, viser data fra den græske regering. På øen Lesbos er der omkring 5600 mennesker. Det er 2000 flere, end lejren er lavet til.

300.000 migranter og flygtninge har foreløbig krydset Middelhavet i år for at komme til Europa, viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Det er langt færre end de 520.000 migranter, som kom i de første ni måneder af 2015.

/ritzau/dpa