Amerikanske soldater hjælper med at finde kidnappede piger

USA har sendt omkring 80 soldater til Tchad, hvor mere end 200 nigerianske skolepiger menes at være holdt fanget af den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram.

Rachel Daniel på 35 år holder et billede af sin bortførte datter, Rose Daniel, 17 år gammel. Hendes søn Bukar på syv år sidder ved siden af hende i deres hjem i Maiduguri. Rose er en af de 200 piger, der blev bortført af Boko Haram den 14. april. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE PENNEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NIGERIA: USA har intensiveret arbejdet med at forsøge at befri over 200 nigerianske skolepiger, som holdes fanget af den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram.

Omkring 80 soldater er blevet sendt til Tchad for at lokalisere skolepigerne, der blev bortført i april i Nigeria, der er naboland til Tchad. Det siger den amerikanske præsident, Barack Obama, ifølge Reuters.

»Soldaterne vil bistå med efterretninger, overvågning og rekognoscering med fly over det nordlige Nigeria og det omkringliggende område,« siger Obama.

»Soldaterne vil blive i Tchad, indtil opgaven er løst,« tilføjer han.

Pigerne blev bortført fra en kostskole tæt på Nigerias grænse til Cameroun, Niger og Tchad i et tyndt befolket område. Deres opholdssted har sidenhen været ukendt, men det anses som sandsynligt, at pigerne kan være blevet ført til Cameroun eller Tchad.

Amerikanske overvågningsfly har gennem de seneste to uger eftersøgt pigerne i det nordøstlige Nigeria, og det amerikanske militær har også indgået et samarbejde også med den nigerianske regering om missionen.