Amerikanske muslimer fordømmer skyderi i Tennessee

Ledere af moskeer og muslimske grupper fra delstaten Tennessee og hele USA opfordrer til, at amerikanernes står sammen mod terror.

Foto: ERIK S. LESSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: De muslimske foreninger i den amerikanske delstat Tennessee bruger den sidste dag af ramadanen til at sørge i stedet for at feste.

Årsagen er skyderiet i byen Chattanooga, der fandt sted tidlig fredag morgen dansk tid, hvor fire amerikanske soldater blev dræbt. Politiet formoder, at gerningsmanden er den 24-årige muslim Youssef Abdulazeez, der selv blev skudt og dræbt.

»Det muslimske samfund i Tennessee fordømmer dagens afskyelige og uberettigede angreb i Chattanooga, hvor fire amerikanske marinesoldater blev dræbt, og mindst tre personer, herunder en politimand, blev såret,« siger talsmand Paul Galloway fra The American Muslim Advisory Council til avisen The Tennessean.

»Vi ønsker at udtrykke vores dybeste medfølelse med ofrene og deres familier. Terrorister forsøger at splitte vores samfund, og vi beder til, at alle amerikanere vil stå sammen mod den hensynsløse vold og mod hadet,« siger han.

Foto: ERIK S. LESSER.

De amerikanske myndigheder arbejder på at fastslå motivet bag angrebet. Det er endnu ikke blevet klassificeret som et terrorangreb.

De muslimske foreninger tager skarp afstand til gerningsmanden, og de frygter reaktionen fra den amerikanske offentlighed.

»Pludselig er vi nødt til at bekymre os om, om folk tror, at vi står bag. Faktum er, at det ikke er os,« siger Rashed Fakhruddin, der er formand for det islamiske center i Nashville, Tennessee.

Flere muslimske organisationer oplyser til The Tennessean, at sikkerhedsniveauet er højt omkring deres institutioner, og at de er i konstant kontakt med de lokale myndigheder om overvågning af deres moskeer og institutioner i hele USA. De vil fastholde sikkerhedsniveauet på højeste alarmberedskab i de kommende uger, lyder det.