Amerikansk tøjkæde sagsøges af 62.000 eks-ansatte

Tøjkæden Abercrombie & Fitch kan se frem til en hård retssag, hvor tøjkæden blandt andet skal forsvare at have tvunget ansatte til at se ud på en bestemt måde.

Abercrombie & Fitch stiller høje krav til sine ekspedienters udseende. Måske så høje krav, at det er ulovligt, siger en amerikansk dommer nu, der har tilladt et søgsmål mod virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENOIT TESSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den amerikanske tøjkæde Abercrombie & Fitch har det ikke let i disse år. Først kom den internationale tøjkæde i modvind, da den nægtede at producere tøj i større størrelser - og dernæst for ikke at ville ansætte en ellers fuldt ud kompetent ung kvinde, alene fordi hun gik med tørklæde.

I en ny sag anklages tøjkæden, der også har butik i Danmark, for ikke at behandle de ansatte særlig godt.

Ifølge det amerikanske medie Huffington Post har Abercrombie & Fitch igennem længere tid tvunget deres ansatte til at købe tøj for egne penge, hver gang butikken fik nye varer. Derudover har firmaet angiveligt sendt ansatte hjem uden løn, hvis de ikke levede op til firmaets »look-politik« om blandt andet tøj, hårfarve, længden på fingernegle og flere andre makeupkrav.

Den behandling af de ansatte har fået en føderal dommer i delstaten Californien til at godkende et sagsanlæg mod tøjkæden fra i alt 62.000 tidligere ansatte.

Advokaten Reed Marcy, der repræsenterer de 62.000 vrede ansatte udtaler til Huffington Post, at »de tvungne indkøb er et brud på statens arbejdsregler,« samt at firmaets politik om, hvordan de ansatte skal se ud, »både er diskriminerende og ulovlig«.

Abercrombie & Fitch, der har eksisteret siden 1882 og har butikker verden over, har ikke ønsket at udtale sig til det amerikanske medie om retssagen.