Amerikansk soldat dømt for drab i Irak

Menig soldat idømt 110 års fængsel for at have deltaget i voldtægt og drab i Irak.

En amerikansk soldat blev i weekenden idømt 110 års fængsel for at have dræbt og voldtaget en 14-årig irakisk pige og have slået hendes familie ihjel, oplyste USA's hær.

- Den menige soldat Jesse Spielman blev idømt 110 års fængsel med mulighed for benådning for hans rolle i voldtægten af en 14-årig irakisk pige og drabene på hende og hendes tre familiemedlemmer, hed det i en erklæring. Voldtægten og drabene skete i marts 2006.

Spielman havde erklæret sig ikke skyldig i anklagerne om voldtægt og drab, men tilstod ildspåsættelse og forsøg på forhindring af opklaring af forbrydelsen.

Den militære domstol i Fort Campbell, Kentucky, fandt, at Spielman var blandt en gruppe soldater, som havde set den 14-årige pige på gaden og derefter over et spil kort og en del alkohol aftalte, hvordan de skulle forbryde sig mod hende. De brød ind i huset hvor hun boede, og dræbte pigens forældre og hendes seksårige lillesøster. Derpå voldtog de pigen, dræbte hende og satte ild til hendes lig.

Den påståede leder af gruppen, Steven Green, bliver retsforfulgt ved en civil domstol, da han forlod hæren, inden forbrydelsen blev kendt. Statsanklagere siger, at de vil forsøge at få ham dømt til døden.

To andre soldater, sergent Paul Cortez og James Barker, der begge har tilstået i sagen, er blevet idømt livsvarigt fængsel.

/ritzau/