Amerikansk politiker i pinlig sag om underbukse-billede

Endnu en sexskandale har ramt amerikansk politik: Et kongresmedlem Anthony Weiner har sendt billeder af sig selv i underbukser via twitter. Først løj han, og så rullede skandalen.

Anthony Weiner ved sit pressemøde mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først fremstod det amerikanske kongresmedlem Anthony Weiner som en stakkels mand, der havde været udsat for et hackerangreb. Det var i hvert fald ikke ham på billedet af en mands bugnende, grå underbukser, selv om billedet lå på hans twitter-profil, så hans næsten 70.000 såkaldte followers kunne se det.

- Anthonys konto er tydeligvis blevet hacket, sagde hans talsmand, og politikeren fastholdt også selv sin uskyld.

- Arbejdet, jeg foretager mig i kongressen, bliver forstyrret af det her, og jeg tror, det var hensigten for personen, der gjorde det, sagde han i et tv-interview i sidste uge.

Demokraten Weiner, der anses for - ind til videre - at have været en mulig kandidat til posten som borgmester i New York ved valget i 2013, fik hurtigt slettet billedet fra sin twitter-konto, og sagde til amerikanske medier, at han havde hyret både en advokat og et sikkerhedsfirma til at undersøge sagen.

Gik til bekendelse

Men han kunne ikke holde fast i sin historie længe. Weiner indrømmede mandag, at billedet af underbukserne var af ham, og at han sendte det. Han sagde, han ved en fejl kom til at lægge det op på twitter "som led i en joke til en kvinde i Seattle."

Da det gik op for ham, at billedet var røget ud til offentligheden, besluttede han sig for at sige, at hans konto var blevet hacket. Og han holdt fast i sin opdigtede hacker-historie i dagevis. Nu kalder han det imidlertid "en fejl, han fortyder".

Weiner indrømmede - tårevædet - på pressemødet, at han har sendt upassende fotografier og beskeder med seksuelt indhold til mindst seks kvinder, han har mødt på nettet i løbet af de seneste år, mens han har været gift. Men han vil ikke træde tilbage.

- Jeg fortyder dybt, hvad jeg har gjort, og jeg træder ikke tilbage. Jeg undskylder dybt for den smerte, det har betydet for min kone, Huma, og min familie, sagde han på pressemødet i New York.

Sagen skal undersøges

Den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har meldt ud, at hun vil have sagen undersøgt efter Weiners indrømmelse.

Han fastholder dog, at han aldrig har hverken mødt eller været i seng med nogle af de kvinder, han havde kontakt med over nettet. Han og hans kone har desuden til hensigt at forblive gift.

- Jeg skulle ikke have gjort det, og jeg skulle slet ikke have gjort det, når jeg  var gift, sagde han.

Sagen om Anthony Weiner og hans underbukse-billede kommer i kølvandet på en hel stribe sexskandaler i amerikansk politik. Senest har den kendte, tidligere californiske guvernør, Arnold Schwarzenegger, stået frem og fortalt om utroskab og hemmelige børn.

Se Anthony Weiners indrømmelser her:

INFOshop: 800 unge fortælle om deres første sexoplevelse