Amerikansk medie om Mette Frederiksens meddelelse: »Den optimisme varede kort«

Det gik ikke ubemærket hen i udlandet, at Danmark kunne ophæve stort set alle coronarestriktioner. Derfor vækker det nu opsigt, at danskere på ny bliver ramt af restriktioner.

 
Corona update 10.10.21 Klip: Ritzau/Scanpix. Redigering: Emma M. Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt imens mange lande kæmper med høje smittetal, mundbind og en hverdag præget af pandemien, har danskerne i snart mange uger kunnet glæde sig over et samfund fri for restriktioner.

Dette sluttede dog – til en vis grad – mandag, da statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at regeringen ønsker, at coronapasset vender retur.

Udviklingen er ikke gået ubemærket hen i udlandet.

»Danmark var stort set vendt retur til et liv som før pandemien. Den optimisme varede kort,« skriver amerikanske CNN om restriktionerne.

CNN beskriver, at Mette Frederiksen og den danske regering for kun to måneder siden ophævede stort set alle restriktioner, idet covid-19 ikke længere var »en sygdom, som er en kritisk trussel mod samfundet«.

Dette var blandt andet muligt takket være en »succesfuld vaccineudrulning« fra dansk side, hvilket betød, at danskerne kunne leve en hverdag som før coronapandemien, skriver CNN.

Der er blevet skelet til den danske »succes«, idet scenariet er et ganske andet i USA, hvor myndighederne fortsat kæmper for at få borgere vaccineret, og hvor mundbind og coronapas i flere stater stadig er et krav.

Flere europæiske lande er i disse uger ramt af stigende smitte, der har gjort det nødvendigt at indføre restriktioner – hvis de da overhovedet har været afskaffet, som det har været tilfældet i Danmark.

Den danske regering fik tirsdag aften opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til, at covid-19 på ny er en samfundskritisk sygdom.

Regeringen lægger op til, at blandt andet gæster på restauranter og diskoteker skal kunne dokumentere, at de er vaccineret, nyligt smittede eller er blevet testet negative. Også ved besøg på plejecentre og hospitaler bliver coronapasset et krav.