Amerikansk familie overlever i junglen på flugt fra pirater

Adam og Emily Harteau og deres to små døtre forsvandt søndag, da flodpirater angreb deres båd på Amazonfloden.

Amerikanerne Adam og Emily Harteau rejste fra Californien i deres folkevognsrugbrød 22. oktober 2012 og har siden rejst rundt i Latinamerika. Scanpix/Apu Gomes/arkiv Fold sammen
Læs mere

Sao Paulo. Et amerikansk forældrepar fra Californien og deres to døtre er onsdag blevet fundet i live i den brasilianske jungle efter at have været savnet siden søndag.

Det oplyser det lokale politi ifølge The Wall Street Journal.

39-årige Adam og 36-årige Emily Harteau og deres døtre på tre og seks år forsvandt søndag, da flodpirater angreb deres båd i et deltaområde på Amazonfloden.

Piraterne tvang amerikanerne til at lægge båden til land, hvorefter de flygtede med deres ejendele.

Da politiet ankom til stedet, var amerikanerne væk.

Familiens talsmand, vennen Colby Guillory fra Los Angeles, fortæller, at familien formentlig besluttede sig for at søge ind i junglen for at slippe væk fra piraterne.

- Nu kender jeg Adam rigtig godt, og jeg ved, at han ville have sat sig for at redde sin familie, siger Colby Guillory, som endnu ikke selv har været i kontakt med familien, ifølge nyhedsbureauet AP.

- Lige nu ved vi bare, at familien forsvandt på et tidspunkt efter piratangrebet. Vi tror, at de hoppede over bord.

Imens fortæller Emily Harteaus far, Warren Brandle, til The Wall Street Journal, at meget tyder på, at forældrene hoppede i floden med deres to børn og flød med strømmen på deres to surfbrætter for at nå i sikkerhed.

Politiet i den nordlige brasilianske delstat Para oplyser, at familien efter omstændighederne har det godt bortset fra insektbid og mindre skrammer.

Adam og Emily Harteau rejste fra Californien i deres folkevognsrugbrød 22. oktober 2012 og har siden rejst rundt i Latinamerika. Deres Instagram-profil, Our Open Road, har flere end 121.000 følgere.

Antallet af piratangreb menes at være stigende på floderne i det nordlige Brasilien, der er et stort og sparsomt befolket område, hvor handlen med narko blomstrer.

I september blev den 43-årige brite Emma Kelty dræbt af en flodbande kaldet Ratos d'Água (vandrotterne, red.), mens hun sejlede i kajak på floden Solimões. Det oplyser politiet i delstaten Amazonas.

/ritzau/