Amerikansk avis: Her er fremtiden hvis Donald Trump bliver præsident

/ AFP PHOTO / Karen BLEIER Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

For tiden er den amerikanske forretningsmand Donald Trump på vej med direkte kurs til en nominering som det Republikanske Partis præsidentkandidat. Men sker det, vil USA gå en dyster fremtid i møde. Det skriver en anerkendt amerikansk avis på deres forside i et uhyggeligt fremtidsscenarie.

Under overskriften 'Deportationerne begynder' har avisen The Boston Globe lavet en forside, som er dateret til godt et år ude i fremtiden. 9. april for at være mere præcis. Og det er uhyggelig læsning, man kan finde på avisens forside, der er ment som et satirisk input til debatten om Trump.

For i avisens forudsigelse om en fremtid med Donald Trump som amerikansk præsident ligner det mere en dårlig Hollywood-gyser end det USA, vi kender i dag.

Avisen beskriver nemlig, hvordan Donald Trump, efter han skal være blevet valgt til præsident, allerede tidligt i sin præsidentperiode begynder at implementere nogle af de mest ekstreme valgløfter, med at deportere 11,3 millioner illegale indvandrere fra USA.

Men det er ikke den eneste uhyggelige forudsigelse på forsiden af Boston Globe om et år, hvis Donald Trump bliver præsident.

Finansiel krig mod Kina

Også aktiemarkederne er ude i en gedigen nedtur, mens USA er på randen af finansiel krig med Kina og Mexico. Således mener avisen, at det førende Dow-inddeks vil falde fra over 16.000 til under 10.000 på mindre end en måned, mens Trump har været præsident.

En anden historie på forsiden er, at Donald Trump som præsident hurtigt begyndte at opføre den mur mod Mexico, som han har talt om i forbindelse med sin valgkamp. Muren, der skal løbe i Texas, Arizona og New Mexico, er dog blevet ramt af forsinkelser, skriver avisen, da Mexico ikke har ønsket at være med til at betale muren.

Nok en historie på forsiden af Boston Globes krystalkugle af en avis, er, at der er uro i det amerikanske militær.

De vil nemlig ikke finde sig i, at Det Hvide Hus, med Donald Trump i spidsen, har udstedt ordrer om, at militæret skal dræbe civile familiemedlemmer til medlemmer af Islamisk Stat. Det har flere dele af militæret nægtet, og derfor er der krise mellem Trump og militærets ledelse.

Pressen er udskud

Men de kedelige nyheder i fremtidsavisen slutter ikke her. En historie fortæller, at Trumps regering er begyndt at gå efter dele af pressen, som den nye præsident mener er 'absolut udskud'.

Men det hele er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget, for heldigvis ser det ud til, at Donald Trump er på vej mod en Nobel Fredspris - ifølge fremtidsvisen er han nemlig blandt de sidste kandidater til at modtage den prestigefyldte pris.

I en leder i samme avis forklarer Boston Globe, hvorfor de har valgt at lave den type forside, hvor de opridser en uhyggelig fremtid med Trump som præsident.

»Dette er Donald Trumps Amerika. Det, du læser på denne side, er, hvad der sker, hvis hans ord bliver til handlinger. Mange amerikanere kan se hans versioner som besnærende, men Globens redaktørkollegie finder det bekymrende.«

»Donald Trumps vision for fremtiden for vores land er dybt foruroligende, da det er dybt uamerikansk.«

»Den satiriske forside på denne sektion er et forsøg på netop det: At vise hvordan Amerika vil se ud med Trump i det Hvide Hus. Det er en øvelse i at tage manden på hans ord. Og hans version af Amerika ser ud til at være lige så forfærdelig i det virkelig liv, som den er sort-hvid på denne side. Det er en vision, som kræver en aktivt engageret opposition,« skriver avisen.