Amerikanere vender tommelen opad til Obamas tale

Otte ud af ti amerikanere sidder tilbage med et overvejende positivt indtryk af præsident Barack Obamas årlige tale om nationens tilstand.

Foto: MARK WILSON

USA: Amerikanerne tager godt imod præsident Barack Obamas State of The Union-tale, der blev holdt for Kongressen natten til onsdag dansk tid.

Hele otte ud af ti amerikanere - 81 procent - har et positivt eller delvist positivt indtryk af den timelange tale, viser en meningsmåling foretaget af CNN. Det er fem procentpoint højere end efter sidste års tale, da 76 procent af amerikanerne syntes godt om talen om nationens tilstand.

Obama slog i talen til lyd for højere skatter for de rigeste og mere velfærd til de fattigste og middelklassen. Og det falder tilsyneladende i god jord hos amerikanerne.

Før talen sagde 57 procent af amerikanerne, at de følte sig overbevist om, at præsidenten vil »trække landet i den rigtige retning«. Efter talen var det steget til 72 procent, rapporterer CNN.

Målingen skal dog tages med et gran salt. Huffington Post skriver, at målingen er foretaget blandt dem, der rent faktisk har set talen. Og det er kun de færreste amerikanere, der gør sig den ulejlighed at tænde for TVet og følge talen.

Blandt dem, som ser talen, er der en klar overvægt af den til enhver tid siddende præsidents tilhængere, skriver Huffington Post.