Amazonfloden mister vand

Verdens største flod bliver mindre. Vandstanden i Amazonfloden er den laveste i 40 år, og det medfører store økonomiske problemer i Peru og Brasilien.

Amazonfloden er på det laveste niveau i 40 år, hvilket besværliggør transport til områder, der er dybt afhængige af skibsleverancer. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMAZONASPRESS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vandstanden i Amazonfloden, verdens vandrigeste flod, er den laveste i 40 år. Det oplyser myndighederne i Peru.

Den lave vandstand fører til store økonomiske problemer, da mange byer i Peru er helt afhængige af floden til gods- og persontransport.

Årsagen til den lave vandstand er lang tid med høje temperaturer og tørke, og meteorologer venter, at vandet falder yderligere, inden regntiden sætter ind i oktober.

Mindst seks specialbyggede transportskibe er inden for de seneste to uger gået på grund, og adskillige transportfirmaer har indstillet sejladsen.

Flere byer langs Amazonfloden i Peru er helt afhængige af floden, da der ikke er bygget veje frem til byerne. Mindre både er sat ind til transport af mad og medicin, men transporten tager længer tid og er dobbelt så dyr.

Værst ramt er havnebyen Iquitos, der ligger inde i et regnskovsområde i det nordøstlige Peru. Men mange andre byer er også ramt i nabolande som Colombia, Bolivia og Brasilien.

Amazonfloden er verdens næstlængste flod, efter Nilen. Men Amazon er den vandrigeste.

/ritzau/AFP