Amanda Knox idømt 28 års fængsel for drab i Italien

Den amerikanske kvinde var i 2007 udvekslingsstuderende Italien, hvor hun delte lejlighed med Kercher - som en dag blev fundet dræbt.

Foto: NBC NewsWire

ITALIEN: Den 26-årige amerikaner Amanda Knox er sent torsdag aften ved Italiens højesteret blevet idømt 28 års fængsel for drabet på den britiske student Meredith Kercher i 2007.

Den amerikanske kvinde var i 2007 udvekslingsstuderende i den italienske universitetsby Perugia, hvor hun delte lejlighed med Kercher fra Surrey i England og to andre unge kvinder. En dag i november blev den britiske pige fundet dræbt af utallige knivstik i lejligheden.

Ifølge anklagerne var der tale om en sexleg mellem Kercher, Knox, hendes daværende kæreste, italienske Raffaele Sollecito, og Rudy Guede fra Elfenbenskysten, som blev idømt 16 års fængsel for drabet i 2008.

Amanda Knox og Sollecito blev begge kendt skyldige og dømt for mordet i 2009. Knox nåede at sidde fire år i fængsel, inden hun i 2011 blev frikendt ved en appeldomstol, som vurderede, at beviserne mod hende ikke kunne bruges.

I marts sidste år omstødte højesteret appelrettens frikendelse af Knox og Sollecito og genåbnede sagen.

BNB