Alexander Litvinenko døde torsdag aften

Alexander Litvinenko, den tidligere russiske spion, der har været indlagt tre uger i London med forgiftningssymptomer, døde torsdag aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere russiske efterretningsagent Alexander Litvinenko, der menes at være blevet udsat for et forgiftningsattentat, er død, oplyser University College Hospital i London.

- Alexander Litvinenko døde på University College Hospital klokken 21.21 den 23. november 2006, oplyser en talsmand for hospitalet.

Den 41-årige Litvinenko blev hasteindlagt på et London-hospital 1. november med akutte tegn på forgiftning. For en uge siden blev han overført til University College Hospital, hvor der først var mistanke om, at Litvinenko var blevet forgiftet med tungmetallet tallium. Torsdag meddelte hospitalet imidlertid, at tallium ikke længere var under mistanke for at være årsag til forgiftningen.

Litvinenko, der var en udtalt kritiker af den russiske præsident Vladimir Putin, var ved sin indlæggelse i færd med at undersøge, hvem der stod bag drabet for halvanden måned siden i Moskva på en anden Putin-kritiker, den russiske journalist Anna Politkovskaja.

/ritzau/