Alarm: Legeplads i Tokyo ramt af radioaktivitet

Få dage efter at en drone med en radioaktiv beholder landede på regeringschefens tag, er der målt højt radioaktiv stråling på en legeplads midt i hovedstaden.

Myndighederne har fredag afspærret en legeplads i Tokyo, efter der er blevet konstateret meget høje koncentrationer af radioaktivitet på stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

JAPAN: Myndighederne har fredag afspærret en legeplads i Tokyo, efter der er blevet konstateret meget høje koncentrationer af radioaktivitet på stedet.

Ifølge Reuters er der på en time målt så højt strålingsniveau, at det svarer til halvdelen den mængde, som et menneske må udsættes for i løbet af et år.

Legepladsen, der ligger i Toshima i det centrale Tokyo, er blevet spærret af, og myndighederne er nu i gang med at lokalisere kilden til radioaktiviteten.

Myndighederne mistænker ifølge Reuters, at strålingskilden kan være begravet under pladsen.

Opdagelsen af det radioaktive område kommer få dage efter, at en lille ubemandet drone landede på taget af premierminister Shinzo Abes kontorbygning i regeringskvarteret i Tokyo. Det viste sig efterfølgende, at dronen medførte en lille beholder med et lavradioaktivt materiale.

Dronen landede kort efter, at en domstol havde afvist at nedlægge forbud mod genåbning af to atomreaktorer på et kraftværk i det sydlige Japan.

Spørgsmålet om atomkraft er særdeles følsomt i Japan efter katastrofen på Fukushimaværket, der havarerede i forbindelse med jordskælvet og den efterfølgende tsunami i 2011.

Siden da har samtlige atomkraftværker i Japan været lukket,

Regeringen har netop fremlagt forslag om at nedbringe andelen af elektricitet, der produceres med atomkraft til 20-22 procent fra 30 procent før lukningen.