Al-Shabaab truer med flere angreb efter universitetsmassakre

Dagen efter terrorgruppen al-Shabaab dræbte 147 i et blodigt terrorangreb på et universitet i byen Garissa i Kenya, truer den islamistiske terrorgruppe med at udføre nye blodige angreb i Kenya.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islamistiske terrorgruppe al-Shabaab truer med nye blodige angreb dagen efter, at gruppen belejrede et universietsområde i byen Garissa i Kenya, hvor 147 mennesker blev dræbt i terrorangrebet, og 79 såret

Det skriver News24.

»Der vil ikke være sikre steder for kenyanerne, så længe deres tropper er i Somalia,« sagde talsmanden for al-Shabaab, Sheikh Ali Mohamud Rage.

Han henviste til, at Kenya bidrager til Den Afrikanske Unions styrker, som forsøger at hjælpe den somaliske regering med at nedkæmpe al-Shabaab.

»I vil se flere dødbringende angreb i Kenya,« sagde Sheikh Ali Mohamud Rage.

Angrebet mod uddannelsesstedet begyndte torsdag morgen, da bevæbnede og maskerede mænd stormede universitet, der ligger i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia.

Gruppen al-Shabaab har siden 2011 udført flere angreb i Kenya, hvor mere end i alt 400 mennesker ifølge Reuters har mistet livet. I 2013 blev 67 mennesker dræbt, da terrorister angreb og belejrede stormagasinet Westgate i hovedstaden, Nairobi.