Al-Shabaab tager ansvar for drab på buspassagerer

Den militante gruppe al-Shabaab hævder at stå bag lørdagens henrettelse af 28 ikke-muslimske buspassagerer i Kenya.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KENYA: Den somaliske militante gruppe al-Shabaab har taget ansvaret for lørdagens drab på 28 ikke-muslimske buspassagerer i det nordøstlige Kenya. Det skriver BBC.

Bussen var på vej til Kenyas hovedstad, Nairobi, da den blev stoppet i Mandera-regionen af bevæbnede mænd, der delte passagererne ind i to grupper: Muslimer og ikke-muslimer, hvorefter de skød og dræbte ikke-muslimerne.

Ifølge vidner bad gerningsmændene passagererne om at citere vers fra Koranen. Dem, der ikke kunne, blev dræbt.

Al-Shabaab oplyser i en erklæring, at angrebet blev gennemført som gengældelse for en række razziaer mod moskéer i kystbyen Mombasa tidligere på ugen. Her ransagede kenyanske sikkerhedsstyrker flere moskéer i byen, fordi myndighederne havde mistanke om, at de blev brugt til at opbevare våben.

Al-Shabaab har været aktiv i Kenya siden 2011, som var det år, den kenyanske regering sendte tropper til Somalia for at hjælpe med at bekæmpe den islamistiske milits.

Kenyas indenrigsministerium oplyser ifølge BBC, at kenyanske militærfly og helikoptere har tilintetgjort en lejr, der tilhørte gerningsmændene, og at der er »mange dræbte«.