Al-Qaeda topper listen over mistænkte

Ifølge et italiensk nyhedsbureau har Al-Qaeda telefonisk bekræftet, at de står bag attentatet mod Benazir Bhutto. Det amerikanske efterretningsvæsen bekræfter, at Al-Qaeda er den mest sandsynlige mistænkte.

En pakistansk mand holder her den engelsksprogede avis Khaleej Times op foran fotografen. Fold sammen
Læs mere
Foto: KARIM SAHIB/Scanpix

Al-Qaeda har ikke selv officielt taget ansvaret for attentatet mod Benazir Bhutto, men ifølge en udtalelse fra det amerikanske sikkerhedsministerium Homeland Security og FBI, så er det højst sandsynligt, at terrornetværket står bag. Det skriver CNN.

Det italienske nyhedsbureau AKI siger, at de har modtaget et opkald fra en afghansk officer og talsmand fra Al-Qaeda, Mustafa Abu Al-Yazid, og han har bekræftet, at Al-Qaeda står bag attentatet mod Benazir Bhutto.

Mustafa Abu Al-Yazid skulle have udtalt:

- Vi har fjernet USA’s vigtigste og mest værdifulde brik, der har svoret at vælte styret i Pakistan.

Intet kan bekræftes endnu
Ifølge nyhedsbureaet AKI skulle planerne om attentatet allerede være begyndt i oktober måned.

Ross Feinstein, talsmand for direktøren af ‘National Intelligence,’ Mike McConnell, siger, at det amerikanske efterretningsvæsen overvåger situationen og prøver at finde frem til de ansvarlige for attentatet:

- Vi kan endnu ikke bekræfte, hvem der er står bag, men vi følger situationen nøje og analyserer situationen, siger han til CNN.

Al-Qaeda er beskyldt for at have begået tidligere attentater mod Benazir Bhutto og har blandt andet udråbt hende til at være et instrument til at føre amerikansk politik i Pakistan.

Højest på listen
Selvom embedsmænd fra Bush-regeringen siger, at det endnu er for tidligt at identificere de ansvarlige for attentatet, så har en amerikansk embedsmand udtalt til Reuters:

- Der er flere ekstremistiske grupper i Pakistan, der kan have udført attentatet mod Bhutto. Al-Qaeda er en af de grupper, der rangerer højest på listen over mistænkte.

Al-Qaedas allierede Taleban, som offentligt har truet Bhutto, er en anden potentiel mistænkt, siger embedsmanden, der kun har villet udtale sig med løfte om anonymitet.