Al-Qaeda-mistænkt død få dage før retssag

En mand, der var anklaget for planlægningen af terrorangreb, der kostede 224 mennesker livet, er død i fængslet i USA få dage før, retssagen skulle indledes mod ham.

Læs mere
Fold sammen

USA: Abu Anas al-Liby, der mistænkes for at stå bag terrorangrebene på USAs ambassader i Tanzania og Kenya i 1998, er afgået ved døden i et fængsel i New York. Det sker få dage før retssagen mod ham skulle have været indledt, skriver Reuters.

Al-Liby, hvis fødenavn var Nazih al-Ragye, blev anholdt af amerikanske styrker i oktober 2013 i Libyens hovedstad Tripoli og taget med til USA. Her stod han anklaget for at have deltaget i planlægningen af angrebene mod de to ambassader, som kostede 224 mennesker livet.

Den 50-årige Al-Liby døde fredag på et hospital i New York, bekræfter anklageren. Hans søn, Ahmed al-Ragye, bebrejder de amerikanske myndigheder farens død.

»Han havde udviklet kræft i fængslet i USA. Han var blevet opereret på et hospital og var så blevet sendt tilbage til fængslet, selv om hans tilstand ikke var stabil,« siger Ragye til Reuters og tilføjer:

»Vi kræver, at de amerikanske myndigheder sender hans lig tilbage uden at foretage en obduktion, så vi selv kan undersøge, hvorfor han døde.«

Den amerikanske anklager oplyser, at al-Liby døde efter »pludselige komplikationer« efter lang tids sygdom, og at både hans advokat og en imam var til stede, da han døde.

Retssagen mod Abu Anas al-Liby skulle begynde 12. januar.