Al-Jazeera: Såret præsident har forladt Yemen

Yemens præsident er såret tæt ved hjertet og er rejst til Saudi-Arabien, siger kilder. Det afviser regeringen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, er rejst til Saudi-Arabien for at blive behandlet for sine kvæstelser efter fredagens raketangreb mod præsidentpaladset.

Det oplyser de to arabiske tv-stationer al-Jazeera og al-Arabiya. Yemens viceudenrigsminister afviser imidlertid oplysningerne.

Præsidenten er såret af en næsten 7,6 centimeter lang granatsplint, der har ramt ham tæt ved hjertet, siger kilder tæt på præsidenten til britiske BBC.

Han skal desuden have fået andengradsforbrændinger på brystet og i ansigtet, siger kilderne.

En lægekilde siger imidlertid til nyhedsbureauet AFP, at Saleh er indlagt på et hospital i hovedstaden Sanaa, men at der "ikke er grund til bekymring" for hans tilstand.

Det internationale samfund presser på for, at Saleh skal gå af efter næsten 33 år ved magten, men hvis han forlader Yemen, kan det blive vanskeligt for ham at fastholde magten, skriver Reuters.

Seks andre sårede embedsmænd, heriblandt premierministeren, er allerede sendt til behandling i nabolandet.

Præsidenten talte fredag aften til sit folk i en båndet tale. Her understregede han, at han kun var lettere såret, og gav en "kriminel bande" skylden for angrebet på paladset.

Men Saleh har ikke vist sig offentligt eller på tv efter angrebet, hvilket giver næring til rygter om, at han er hårdere såret, end han giver udtryk for.

Regeringen beskylder præsidentens egen Hashid-klan for at stå bag angrebet, men det afviser klanleder Sadiq al-Ahmar.

/ritzau/Reuters