Al-Jazeera: Amerikansk gidsel vil blive dræbt

I en videooptagelse offentliggjort af den arabiske fjernsynsstation al-Jazeera lørdag aften, siger de irakere, der har taget en amerikansk mand som gidsel, at han vil blive dræbt, medmindre den amerikanske hær rømmer den irakiske by Fallujah.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Indtil videre bliver jeres fange behandlet på en tolerant måde, som islamisk lovgivning tilsiger. Vor eneste anmodning er, at belejringen af moskéernes by (Fallujah, red.) bliver ophævet i 12 timer efter klokken seks lørdag aften, siger en stemme på videobåndet.

- Hvis ikke vil han blive behandlet værre end dem, der blev dræbt og brændt i Fallujah, siger stemmen videre på båndet, der viser gidslet, som, ifølge al-Jazeera, andetsteds på båndet bliver beskrevet som amerikansk statsborger.

Tidligere lørdag viste den australske fjernsynsstation ABC optagelser af en amerikansk sikkerhedsmand, der fredag blev taget tilfange af irakere på en hovedvej vest for Bagdad. Amerikaneren, der sad på bagsædet i de irakiske gidseltageres bil, sagde, at han hedder Thomas Hamill.

/ritzau/Reuters