Ahmadinejad afviser Hollywood

Irans præsident vil ikke være med i en Oliver Stone-dokumentar.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Han har sin egen blog på fire forskellige sprog og er sjældent mundlam, når alverdens kameraer hviller på ham. Alligevel har Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, afslået at medvirke i en dokumentar af den amerikanske instruktør Oliver Stone, skriver The Guardian.

Oliver Stone, der står bag Hollywood-succeser som Nixon, Platoon og JFK, har ellers forsøgt at få særlig adgang til præsidenten via sine forbindelser til den iranske filmindustri, men uden held.

Ifølge The Guardian har Ahmadinejad ofte kritiseret Hollywood for at være en bastion for pro-jødiske interesser. Og han er ikke imponeret over Oliver Stones generalieblad, til trods for at han allerede har lavet to dokumentarer om sin ven Cubas præsident, Fidel Castro, og et kritisk værk om Israel-Palæstina-konflikten.

- Selvom det er sandt, at Oliver Stone anses for at være en del af oppositionen i USA, er oppositionen stadig en del af "Den Store Satan", siger præsidentens medierådgiver Mahdi Kalhor til et iransk nyhedsbureau.

- Vi mener, at det amerikanske filmmiljø er blottet for al kultur og kunst og at det kun bliver brugt som et redskab. I de sidste to år, har den globale arrogance (dvs. USA og Storbritannien .red) gjort meget for at fremstille deres eget billede af Ahmadinejad - ikke det billede, som eksisterer i virkeligheden. Hollywood og andre zionistiske medier reagerer på fænomener, som de ikke bryder sig om, ved hjælp af forskellige mønstre, siger han.

Ifølge en anden rådgiver for Ahmadinejad, Javan Shamghadri, bliver Oliver Stones opfordring måske genovervejet, hvis han kan sikre iranske film-skabere rettighederne til at lave en dokumentar om USA's præsident, George Bush, og CIA - uden at blive chikaneret.