Afrikas elefanter bliver færre og krybskytter får skylden

Elefantbestanden er reduceret med 111.000 på ti år, og verdensorganisations danske chef kalder det chokerende.

Bestanden af afrikanske elefanter er reduceret kraftigt det seneste årti, viser rapport fra organisationen IUCN. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Johannesburg. Bestanden af elefanter i Afrika er faldet drastisk det seneste årti, viser en rapport fra verdensorganisationen IUCN, der arbejder på at fremme bæredygtig udvikling.

Antallet er reduceret med 111.000 i løbet af ti år. Bestanden skønnes at være omkring 415.000 i øjeblikket.

Rapporten giver krybskytter skylden for udviklingen. Skytterne sælger elfenben for høje priser i udlandet.

Det er første gang i 25 år, at organisationen rapporterer et så stort fald i antallet af elefanter på det afrikanske kontinent.

IUCN's rapport blev præsenteret på et internationalt møde i Sydafrika, hvor man har diskuteret situationen for flere truede arter.

- Stigningen i krybskytteriet for elfenben begyndte for omkring et årti siden. Det har været hovedårsagen til faldet, skriver organisationen.

IUCN's danske direktør, Inger Andersen, kalder tallene meget alarmerende.

- Det er chokerende, men det er ikke overraskende, at krybskytteri har medført så dramatisk en reduktion i bestanden af dette ikoniske dyr, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AFP