Afrikansk præsident skudt af sine egne

Præsidenten for Mauretanien blev ramt af skud, da han var på vej ind i landets hovedstad, rapporterer medier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MAURETANIEN: Præsident Mohamed Ould Abdel Aziz i det vestafrikanske land Mauretanien blev lørdag ramt af skud fra sit eget militær.

Ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AP skete det, da han i bil var på vej ind i hovedstaden, Nouakchott, efter en udflugt nordpå i ørkenen.

Lokale medier rapporterer, at militærenheden, der affyrede skuddene mod præsidenten, ikke var blevet informeret om præsidentens rejse, men at offentligheden ellers ikke kender motivet til episoden.

Præsidenten, der ifølge flere medier blev ramt i armen, blev indlagt til behandling på et militærhospital i hovedstaden og meldes uden for livsfare.

Aziz kom til magten i august 2008, da han i et militærkup væltede landets første demokratisk valgte leder efter blot et år på posten. Året efter vandt han et omdiskuteret præsidentvalg, som er blevet kritiseret for valgsvindel.

Der bor cirka tre millioner mennesker i Mauretanien, som opnåede uafhængighed i 1960 og har Atlanterhavet mod vest, grænser op til Senegal mod syd, Vestsahara og Algeriet mod nord og Mali mod sydøst.

En femtedel af landets befolkning lever for mindre end 1,25 dollar eller godt syv kroner om dagen.