Afrikansk præsident erklærer sit land for islamisk stat

Gambias tilsyneladende stærkt troende præsident fastslår, at landet nu er en islamisk stat.

Gambias skæbne er nu i Allahs hænder,« lyder det fra landets præsident, Yahya Jammeh, som har erklæret det vestafrikanske land for en islamisk stat. Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banjul: Det lille vestafrikanske land Gambia er nu en islamisk stat, erklærer landets præsident, Yahya Jammeh, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Erklæringen er i tråd med landets religiøse identitet og værdier, siger præsidenten, som forsikrer, at kristnes rettigheder vil blive beskyttet. Cirka 90 procent af Gambias 1,96 millioner indbyggere er muslimer.

- Gambias skæbne er i Allahs hænder. Fra i dag er Gambia en islamisk stat. Vi vil være en islamisk stat, der respekterer borgernes rettigheder, siger præsidenten.

En oppositionspolitikker siger imidlertid ifølge nyhedsbureauet NTB, at en sådan afgørelse kræver en folkeafstemning.

50-årige Jammeh har en fortid som militærofficer og bryder. Siden han overtog magten med et kup i 1994 har han styret landet med en jernnæve. Han dyrker et image som praktiserende muslim og ses ofte bærende på en koran.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch fastslog i en rapport i september, at præsidentens regime er et af verdens mest undertrykkende med tortur og henrettelser uden rettergang.

Det lille vestafrikanske land, der ud over en kort kyststrækning er omgivet af Senegal, fik sin selvstændighed fra Storbritannien i 1965.

/ritzau/AFP